Subsidies voor groei

Ga je een nieuwe groeifase met je bedrijf in? Ben je van plan een nieuwe strategie uit te rollen? Of nieuwe markten aan te boren? En heb je daarbij nood aan ondersteuning door de aanwerving van een strategische medewerker en/of via een externe consultant die je advies geeft? De KMO groeisubsidie van Vlaio helpt Vlaamse ondernemingen om de groei te realiseren en subsidieert 50% met een maximaal bedrag van 25.000 €.

Subsidies voor groei in een notendop

We leggen het zo eenvoudig mogelijk uit. Om een subsidie voor groei te krijgen
is er natuurlijk een resem aan voorwaarden.

1.

Groei van de onderneming is belangrijk

Het is belangrijk dat de groei zorgt voor een combinatie van innovatie en internationalisatie. Het groeitraject zal ook leiden tot duurzame groei (bijvoorbeeld door aanwerving van extra medewerkers, extra investeringen of via extra omzet).

2.

Tijdstip van aanvraag is cruciaal

Je moet de KMO groeisubsidie aanvragen alvorens je de medewerker aanwerft of de consultant aan de slag gaat. Het is ook belangrijk om aan te tonen dat het bedrijf in een kantelmoment zet en dat de investering nu absoluut noodzakelijk is om verder te groeien.

3.

Denk na over je plan van aanpak en verantwoord de externe hulp

Een onderbouwd plan van aanpak is absoluut noodzakelijk. Er moet een plan worden opgesteld die de groei de komende 3 jaar bewijst. Ook is het noodzakelijk om aan te tonen waarom je de externe hulp nodig hebt en wat de meerwaarde van deze personen zal zijn voor de onderneming.

Meer weten over de KMO groeisubsidie?